LeHLO - My life as a Bitch ;)

en blogg om himmel, helvete, hat, smärta, kärlek, vänskap, vardag & familj - som en stor "gott å blandat" påse ;)

Inte så kaxig!

Kategori: Old shit

Hittade lite bilder tagna av narkosskötaren innan min höftoperation, ser lite lagom go ut!!

XX

Träningsverk!!

Kategori: Old shit

Har ju under ett tag försökt hitta en träningsform som är ok för min kropp. Jag ska svettas, skrika, ta i så brallorna nästan spricker och bara ha jävligt kul! Igår var jag med Falkenbergs Boxningsklubb och tränade i en sunkig, risig lokal - oh jävlar va kul jag hade!! I morgon smäller det igen, om jag lyckas ta mig ur soffan för träningsverken är ENORM!!

XX

Kärlek är...

Kategori: Old shit

Med ett plågat ansiktsuttryck, glansiga ögon och med en mindre desperation i rösten kraxar han fram..
- Snälla, ge mig kladdkaka med vispad grädde!
Mr O är sjuk, han har fått en släng av influensan, en manlig förkylning + lite till. I detta tillstånd är han ynkligare än ynkligast och trivs bäst i fosterställning på soffan. Klockan är 19.15 (torsdag kväll) och jag är egentligen på väg till fritidsgården för att hämta Leon, men det hindrar mig inte från att veva ihop en väldoftande (dock ej kladdig) kladdkaka, det är kärlek det!!

XX

Skadeglädje!

Kategori: Old shit

Är det verkligen så att skadeglädjen är den innerligt sanna glädjen? Jag tror nog att det är så! Lyssna på den här...

Vi var på Vallarna i torsdags, barnen fick lekt av sig och vi satte oss ner för att ta en fika. Hembakta kanelbullar, hembryggt kaffe och nyiköpt juice och chokladbullar från Netto, *hmpf*... 

Stålkvinnan from hell
Nämen oj kommer det ur min leende mun. Förklarar lite fint för min sambo som sitter med ryggen emot att det är en mamma som har satt ner sin vad jag uppskattar det till 2-åriga dotter i snurran som ser ut som ett halvt ägg och som lutar sådär lite lagom mycket att man inte kan få stopp på det när det väl satt igång att snurra. Mamman som ser ut som att hon har fått oanade superkrafter snurrar på utav bara fan, jag tror inte hon inser vilken fart ungen har förräns det har blivit ett 10-tal varv för mycket. Hon lyfter ner tösen på marken som redan lite lätt vilandes åt höger försöker ta ett par kliv framåt men välter givetvis. I det här läget har mina små fniss brutit ut i ett rejält skratt.

S:et
Ett par steg bort är sonen (ca 6 år) på en annan snurra, ja den man kan stå på som är formad som ett S. Supermorsan går förbi och gör ett par ryck i S:et vilket resulterar i att det blir en jäkla sving och sonen flyger av och landar på rygg! Som en skalbagge ligger han där och krälar för att komma runt meddans Supermorsan med sina nyfunna krafter bara fortsätter vägen fram.

Ingen hejd
Vid detta läget finns det ingen hejd på mig, jag skrattar så att tårarna fullkomligt sprutar och märker hur folk vänder sig om och ger mig konstiga blickar och min sambo med dem! Barnen går igång på detta och undrar vad som händer, dom tycker det är kul när morsan bryter ihop och tappar kontrollen för det är precis vad jag gjort, JAG KAN INTE SLUTA SKRATTA!! Så jävla befriande!

XX

Tillbaka på brottsplatsen!

Kategori: Old shit

Tillbaka igen.. fast denna gången i en annan stad, borde väl vara ok! Kliver in i en ren och fräsch butik där varorna står staplade fint i hyllorna.. mmm.. känns bra! När jag kommer fram och ska betala och ser charmtrollet bakom kassan ler jag lite fint och inser att anledningen till att han inte ser på mig när han pratar är för att han är blyg, alltså ursäktad. Kontentan av detta är att Netto i denna andra stad är godkänd, so far!!

To be continued...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2973193/images/2012/pic_198343098.jpg" class="image">

Jag lovar och svär!

Kategori: Old shit

Då jag åtskilliga gånger lovat mig själv att aldrig mer sätta min fot inne på Netto i Falkenberg kliver Jag ändå in där idag med tanken att hur fel kan det bli, jag ska ju bara köpa fika.

Här är några, dock långt ifrån alla anledningar till att jag aldrig mer vill handla där:

  • Rörigt, vilket gör det svårt att hitta i butiken.
  • Ofräscht! Fått dålig köttfärs, långt innan bäst före datumet hade gått ut.
  • Otrevlig personal och då den kvinnliga delen, grabbarna är oftast rätt trevliga och hjälpsamma.
  • Personal i kassan som sitter och äter och förklarar för alla runt omkring att hon måste sitta där och snaska för att hon inte fått och inte kommer få någon rast under dagen.
  • Personal i kassan som sitter och pratar skit om kunder som har betalt och gått därifrån.
  • Man hittar allt som oftast något på kvittot som har blivit fel.

 

Dagens händelse
För att kliva tillbaka in i dagens händelse så smet jag ändå in i butiken, skulle ju som sagt bara köpa fika. Var och hämtade ett 5-pack juice för 15 kr och på vägen ut så såg jag 4-pack med chokladbollar och dammsugare, där satt även minst två stora skyltar där det stod 2 för 15 kr. Perfekt tänkte jag och plockade till mig 2. När jag skulle betala märkte jag att kassören inte fick med erbjudandet 2 för 15 utan att det istället blev till ordinarie pris vilket blev 5 kr mer. Jag upplyste henne om detta och hon ropade genast på en kollega, som i sin tur ropade på chefen. Jag hörde hur chefen ropade tillbaka att det var förra veckans erbjudande, vilket kollegan framförde till kassören. Mina egna ord var då:
- Det är ju inte mitt problem att ni inte har tagit ner skyltarna, det är ju trots allt torsdag!
Kollegans sura ord till kassören:
- Slå in det som vanligt du så ska jag gå och hämta en femma ifrån mina pengar och ge henne! 
Och så pep hon iväg. Kvar stod jag och skulle skämmas för att jag ville ha erbjudandet som klart och tydligt stod på minst 2 skyltar. 
- Du, sa jag till kassören. Du tror möjligtvis inte du kan lösa den där femman här så kan du ju få hennes när hon kommer tillbaka så slipper jag stå här och vänta.

Femman
Jag fick min femma och gick raskt därifrån och denna gång lovade jag verkligen mig själv på heder och samvete att ALDRIG mer sätta min fot i den butiken.

XX

Vad är vänskap?

Kategori: Old shit

Vänskap är en social relation i vilken de båda parterna känner tycke för varandra och hyser ömsesidig tillit och respekt.
Källa: Wikepedia


Påskafton!

Kategori: Old shit

Sitter här vid köksbordet med rosiga kinder, det är kallt ute men ack så skönt i solen. Lyckats att klämma in både långpromenad med Sofia och fika med vad jag gissar på min äldsta vän Ida och hennes Mattias. Denna gången var det inte bara bullar på bordet, det var även en bulle i ugnen! Ser fram emot att få träffa det lilla grynet när h*n tittar ut i juli!

Ida lärde jag känna redan som 5-6 åring när vi bodde på Herting, hon var då och besökte min granne som jag ofta lekte med och glädjen var stor när vi flyttat till Hjortsberg ett par år senare och insåg att vi skulle hamna i samma klass. Vi har följt varandra genom låg, mellan och högstadiet. Trots olika linjer på gymnasiet, min utlandsflytt och hennes upp till storstaden så har vi ändå på något sätt lyckats att hålla kontakten. Det är sådana vänner som gör livet! Man träffas en eller ett par gånger per år och det känns som om det vore igår. 

Förra året
När vi käkade frukost i morse så kom jag att tänka på förra årets Påskafton, den kvällen satt vi ute! Det var alldeles vindstilla och ljummet och skönt. Idag skiner solen men med isiga vindar. Lyckas man hitta lä någonstans så är det riktigt skönt.

Wonderbaum
Efter frullen så stack Mr O och Simon tillsammans med vår granne T till golfbanan. Själv stuvade jag in barnen i S & H´s van som stod parkerad här utanför sen kvällen innan. Det första Hugo säger när han kliver in är:
- Oh va gott det luktar Mamma, det luktar sol och värme smörj (sololja). 
Samtidigt så ser jag wonderbaumen som hänger ifrån backspegeln och ler med hela ansiktet! Jag parkerar bilen utanför och barnen i soffan inne hos S & H, ber H att hålla ett öga på dem och kliver sen ut i solen tillsammans med S för att reka vad som är "bajset" och vad som är "guldfiskdammen"! Det kändes som att vi fick lite rätsida på gårdagens funderingar!

Vesslan
Nu har solen gått i moln och jag har flyttat in, lite fix och trix här hemma innan det är dax att bege sig till Vesslan för lite påskfirande med familj och goda vänner! 

Glad Påsk mina vänner och glöm inte att krama varandra!

XX

Alkohol, ångest och acceptans...

Kategori: Old shit

Med gårdagens trevliga besök i tankarna kan jag inte låta bli att undra lite som våra samtal. Alkohol, ångest, acceptans. Vad man gör och vad man väljer bort. Om man skulle våga testa eller rent ut av låta bli.

Jag kan inte mer än erkänna att livet genast blir lite svårare när solen tittar fram, grillen glöder och rosén flödar. Man känner sig genast utanför när dom som tidigare klappat en på axeln nu hånflinar och kläcker sarkastiska ord på löpande band.

Saknar
Jag saknar alkoholen, jag saknar dvalan jag hamnar i när jag känner mig som en dålig och oälskad människa. Jag saknar smaken, första klunken, värmen i kroppen...

Saknar inte
Men för att återgå till verkligenheten så kommer det ju alltid en morgondag fylld av huvudvärk, illamående och ännu större genomskärande ångest. Frågorna: vad har jag gjort, vad har jag inte gjort? Smärtan, förvirringen.  Jag vet att jag aldrig skulle tillåta mig själv att falla tillbaka. Men det hade varit skönt att få trolla bort tankarna, bara för en liten stund. Saknaden är stor med det är styrkan också. Kämpar på!

XX

Lycka är...

Kategori: Old shit

Lycka är att känna sig fri i kropp och själ, få och ge villkorslös kärlek. Att le och skratta med innerlig glädje.

XX

Från en bidragstagares ögon

Kategori: Old shit

Jag är en bidragstagare ut i fingerspetsarna, inte för att jag vill utan för att det är ett nödvändigt ont. Jag är glad att systemet är som det är i Sverige. Tänk på alla dem länder som inte har det som oss. Hur löser dem det? Man får inte många kronor och det är många svordomar under vägens gång, men man klarar sig, man får helt enkelt lära sig att leva på det man har.


Tro mig om jag säger att jag känner Kassan (Försäkringskassan), dem har varit min vän och ovän i ur och skur under snart två års tid. Det glädjer mig att dem på senare tid faktiskt insett att det är bättre att försöka hjälpa än att stjälpa, vilket dem gör när de utförsäkrar alla stackare som inte fått någon hjälp. Numera tar dem sin tid på allvar och försöker göra det bästa av den, inte bara för dem själva utan även för oss. Visst plumpar dem ibland, men det är smällar man får ta. Ja, alla säger olika saker när man ringer – men det brukar allt som oftast ändå lösa sig i slutändan.

Skynda långsam
Glädjen i Kassans handläggares ögon när hon ”friskförklarade ” mig och fick lämna över mitt fall i arbetsförmedlingens händer gick inte att ta fel på. En djup suck av lättnad spred sig i rummet där luften stod så stilla att man kunde ta på den. Lyckan hos mig när jag fick höra orden av min arbetsförmedlare att nu ska vi skynda långsamt och prova oss fram och se vad som blir bäst för dig och din kropp.

Arbetsträning
Arbetsträning blev det. Jag kan, jag vill, jag ska! Exalterad klev jag ut i solen med vetskapen om att jag inom bara ett kort tag skulle ha ett jobb att gå till. Det var inget fast jobb och ingen lön skulle jag få! Som jag sa, bidragstagare ut i fingerspetsarna! Men att möjligheten finns där gör mig oerhört glad. Dom ger mig chansen att testa olika sorters yrken för att känna vad som passar bäst både yrkes- och tidsmässigt.

Snabba puckar
Det dröjde inte länge innan vi tillsammans hittade ett lämpligt ställe och som dessutom hade funderingar på att anställa. Perfekt läge för mig om jag skulle få det att funka. Möte med ams på onsdagen, mail kontakt och möte med eventuellt blivande chefen under fredagen, startklart och redo för min första arbetsdag på måndagen veckan därpå. Snabba puckar, precis som jag vill ha det.

Svårt att hålla tiderna
Något som jag inte hade räknat med var att jag skulle hamna rätt direkt. Jag har fått möjligheten att arbeta med fantastiska människor som har tagit sig tiden att hjälpa och visa mig på bästa möjliga sätt. Jag har fått arbeta med saker jag tidigare bara hade drömt om. Dem litade på mig och visat det genom att ge mig egna uppdrag att lösa vilket gjorde att jag växte i mina skor. Det svåraste av allt var att hålla sig till tiderna. Jag skulle ju börja med fyra timmar om dagen måndag till fredag, men ville ju inte gå därifrån, det var ju så roligt och tiden gick för fort alldeles, för fort. Både min arbetsterapeut och min handläggare på arbetsförmedlingen var och hälsade på flera gånger. Men terapeut såg till att allt jag behövde fanns, stolar, skrivbord, tangentbord, pallar, telefon, ja allt man kan tänka sig och lite där till. Deras hjälp var som alla andras - enorm!

En tyst önskan
Stunden kom då jag endast hade ett par arbetsdagar kvar. Det gjorde mig ledsen inombords att gå omkring med vetskapen om att jag kanske aldrig skulle få komma tillbaka. Förstående som jag är så begriper jag självklart att dem behöver en utbildad människa för att utöva yrket och dess kundbemötande. Men jag hade nog ändå en önskan längst inne att dem skulle förbise detta och behålla mig som någon form av assistent, göra det som dem själva prioriterade ner på ”att göra listan”. Att ge mig chansen att få lära mig ännu mer av det som finns i deras värld.

Tålamod
Jag vet att min tid kommer, om det är här eller där kan jag inte svara på. Jag vet att mitt liv är förutbestämt och att det finns en skriven plan för mig som jag hemskt gärna skulle vilja smygtitta på, och som vanligt ringer det ett ord i mina öron, ett ord som har funnits där under många års tid och som jag med stor önskan helst hade velat slippa – tålamod! Jag ska ta mig i kragen, andas in lugnet och försöka ha tålamod, i alla fall ett litet tag till. Jag har lovat mig själv flera gånger att jag aldrig mer ska ta ett arbete där jag inte trivs eller orkar med kroppligt och själsligt. Denna gång ska jag faktiskt försöka hålla det, både för min egen och min familjs skull.


Because I´m worth it!