LeHLO - My life as a Bitch ;)

en blogg om himmel, helvete, hat, smärta, kärlek, vänskap, vardag & familj - som en stor "gott å blandat" påse ;)

En helt vanlig torsdag

Kategori: Old shit

En helt vanlig torsdag.
Bestämde mig på 2 röda i morse att jag skulle ta bilen till dagis för att sen köra vidare och bocka av min "2do-lista". I mitt stilla sinne såg jag mig själv lutandes tillbaka i soffan med en kopp kaffe i handen strax efter lunch. 
Framförhållning, planering och faktiskt få tummen ur röven är A och O. Funkar lite då och då här hemma.
Efter 80 min på gymmet med endast en kaffe i magen fortsatte jag vidare till Willys, handla inför kvällen och handla till Morfar. Jag var kissnödig när jag klev in på Willys och det hade knappast blivit bättre när jag trippade ut med korsade ben! Hur i helvete skulle jag klara av att köra till Glommen i detta tillstånd. Höll hastigheten nästan hela vägen, halvsprang in med påsarna och kastade mig in på toaletten, aahhhhh......
My grandpa rocks! Vill du ha kaffe frågar han och knäpper på den redan färdigfixade kaffemaskinen. Själv hinner jag inte ens svara, klart jag ska ha kaffe. Klockan tickar på. Tar den lilla söta kaffekoppen, modell äldre med tillhörande fat och lutar mig tillbaka och inser att det inte kommer bli något soffhäng trots all planering och att jag faktiskt fick "tummen ur", but who gives a crap. Jag sippar vidare på mitt kaffe, kikar över på en yvigt glad morfar som är redo att dra ytterligare en historia och tänker, damn I´m doing good!

12 personer skulle jag laga mat till, 6 vuxna och 6 barn. Fast egentligen, Tilda är ju bara 4 mån hon käkar ju varken pasta med köttfärssås, vitkålsstuvning, rivna morötter eller sallad. Ok, så 11 st. Undrade i mitt stilla sinne om maten skulle räcka. Alla åt och åt och åt, tog om och åt ännu mer och maten såg nästan orörd ut. Jag som var orolig att det inte skulle räcka!! Har iaf haft en grymt trevlig kväll. Tusse, Kusse och Micke invaderade övervåningen för att kika på hockey och Jag, Hanna och Anna med tillhörande barn hamnade på soffan. Skvaller, fika, glasögonprovning, glassäting, kaffe och ännu mera prat. Det var säkert som vanligt att jag pratade mest! Idag hade jag verkligen nåt att prata om, men det stannar där. NI får veta mer another day! 

Nu trycker blåsan på igen, jävla kaffe! 

Have a good one!

Slowfox

Kategori: Old shit

Inget kul att skriva och mina budskap från "kulan" va inge spännande. 
Dagen blev inte som jag tänkt mig, dock inget negativt så... tjohooo. Ni som följer mig vet att jag hade en het date i morse. Jag tror det blev som jag hoppats och det kom en del positiva saker, men med magkänslan säger att jag inte kan göra mer än att hålla alla tummar och tår. Berättar mer när det blir läge!

Sitter och klurar på världsproblem och varför jag tar på mig så mycket som jag sen inte kan hålla... Inte schysst. Skulle helst av allt bara vilja gå å lägga mig och sova men mannen i huset är iväg och tränar utan husnycklar och dörren är låst så jag får nog vänta en liten stund till. Satt och började pilla på Leons gitarr innan, tänkte - "hur svårt kan det va"?? Tillräckligt för att jag skulle ge upp efter 15 min! 

Tuggar mina jävla tuggummi och tycker att det är ett under att ingen slått ihjäl mig än!! Låter som ett helt lass bubbelgumstjejer, smaskar, tuggar och blåser! Men gott är det, smaskens!

Va en sväng på klitterbadet idag med Grabbarna Grus. Det var nästan tomt där. Mellanbassängen låg som en spegel när vi kom in, fascinerande tyckte B1 och B2. Mr O gick och fick massage och jag satt lydigt jämte bassängen och höll ett vakande öga på kottarna.

Efter klitterbadet körde vi till Kusin Vitamin med tillhörande fru och 3 barn och fikade på nåt smaskigt gott som frun fixat i ugnen. Vi vet fortfarande inte om den verkligen skulle vara så "flytande"... men vem bryr sig, galet god och den landade fint i magen gjorde den oxå. I morgon håller vi till här, mat, hockey och skvaller! 

När vi kom hem försåg jag grannens goa tös med kvällsmat innan det va dax för henne och Mr O att jaga den där runda lilla plastbollen i ett par timmar. Innebandy... kommer inte ihåg senast jag spelade, kommer inte ens ihåg om jag va bra! Va det kul?? Hmm... ska nog inte ge dom tankarna för mycket uppmärksamhet haha!!

Hepp!


Dagens budskap

Kategori: Old shit


Något nytt positivt är på väg in i ditt liv. Det börjar med en vit fjäder. En änglahälsning.

Dagens ord: DIFFERENT - ANNORLUNDA

Kategori: Old shit

Jag väljer ett ord, jag väljer DIFFERENT - ANNORLUNDA. Jag bestämmer mig för att skriva om det och direkt så kopplar jag ihop det med mig själv. Jag känner mig annorlunda, kan dock inte säga om det är på ett bra eller dåligt sätt. Dåligt sätt är väl att ta i men jag tror nog ändå på ett undermedvetet sätt att ni som läser detta flumsnack förstår vad jag menar. Jag känner mig annorlunda på så sätt att jag inte är och gör som alla andra. Jag arbetar inte utan ligger hemma på soffan med min dator och mitt kaffe och drömmer om det perfekta jobbet som jag kan ta med mig överallt. Jag tänker och planerar för mycket vilket gör att det "kokar över" och i slutändan så händer ingenting. Jag tror mig ha mycket vänner, jag känner många, hälsar på många, umgås med få och pratar IRL med färre. 
Jag känner mig som en liten skygg skogstomte här ute på landet, där jag för övrigt älskar att bo. Jag trivs med lugnet och känslan av trygghet samtidigt som det värker i magen när jag har glömt nåt i stan och måste åka in för en 3:e gång samma dag. Det tär på naturen och det bränner hål i plånboken. 
En glädje sprider sig i min kropp när andra tar initiativet till möte när jag själv inte orkar eller vågar. Jag drömmer om en fullspäckad kalender, en sån där som man skriver i, där det bara står "roliga" grejor. Jag vill känna mig nöjd när min "paycheck" kommer varje månad - Jag vill INTE känna mig som en belastning. 

I ett drömmande land i en drömmande värld gör jag det jag tycker om andligt och fritt, kreativt och fint, intressant och krävande. Jag får bra betalt för det jag är duktig på. Jag gör det hemifrån samtidigt som jag träffar vänner och familjer runt om i landet. Jag bråkar inte med mina barn, jag känner inte skuld och skam. Jag lever och är lycklig. 
Jag är annorlunda på så sätt att jag lever i en drömvärld, jag har en fantasi som jag trodde var begraven men som bara har ändrat sig lite. Jag är annorlunda på ett bra sätt, på MITT sätt och hur mycket jag än försöker förtala det så tycker jag nog ändå om det, jag accepterar det HÄR, NU OCH FÖR ALLTID!

Och för er som orkar läsa om mitt tjat så här det den 24:e idag, 4 månader framför mig tills min födelsedag och 7 nyktra månader bakom mig. Jag kom ihåg efter mina första nyktra dagar när jag studsade runt här och tyckte jag var så jävla duktig att jag klarade det även om det sved i vinkörtlarna. Kom tillbaka om ett par månader sa Mr O, då kan vi snacka! Nu har det fan gått 7 mån, seven fucking months!!

I morgon har jag en date med min handläggare på AMS, tro, hopp och en jävla massa tur som jag nu faktiskt känner ett jag borde bli värd. Because I´m worth it, eller??

Grattis på födelsedagen Lelle Modig, you rock!

Kvällens stillbilder!

Kategori: Old shit

Humle

Fucked up!

Kategori: Old shit

Nu får det vara nog!! Varför är jag så yr?? Har jag så jävla mycket i huvudet att annat, vardagliga och inplanerade saker trillar bort?! Gruppen jag tränar på måndagar ringde nyss och frågade vart jag var...! FAN FAN FAN!!! Hur kunde jag missa dom?? Har missat en gång tidigare och då låg jag på operationsbordet, en vecka senare var jag tillbax!
Klockan börjar närma sig kvällsmat och jag har inte ens lyckats handla och kylen är typ TOM!
Det tar så jävla mycket att tänka jobb jobb jobb att jag blir helt "fucked up", skiter i allt och tänker snarast möjligt sätta mig och meditera ihop mig själv!! Så jävla besviken på mig själv!! FUCK!

Tant Ewa is in the house!

Kategori: Old shit

Terriern Tusse är ledsen och rädd för blixten... ja så låter den här just nu!
Tant Ewa is in the house! Sitter och gör en bok tillsammans med en mycket nöjd Hugo. Leon är iväg hos en kompis, Mr O sitter och knapprar på sin dator där uppe och jag yrar mellan kamin, dammsugare, spis och dator här nere.. precis som vanligt!
Har haft en alldeles fantastisk dag, till och med snön känns ok fastän den är tung och blöt.
Vaknade mittemellan våra småsmurfar och givetvis innan klockan ringde, hade ställt den på 6.30, JA EN LÖRDAG! Leon hade sin första hockeyträning idag och han hade sett fram emot den så mycket att det inte ens lönt att försova sig. Innan frukost trippade Humle & Dumle upp till Tant E och kittlade liv i henne. Vi käkade, tränade hockey och sen en härlig SEMLA på Stålboms, fan va gott!
Efter en stunds skrivande så försvann strömmen, gjorde mig måttligt irriterad. Kan ju inte påstå att det vart varken storm eller kraftigt snöfall här... Slängde ihop datorn och pillade igång telefonen för att se vad EON hade att säga... som vanligt flyttade dom fram tiden och har läst mig till från säkra källor att vi fick tillbaka strömmen vid 5.30 i morse.
Vi hade handlat på oss en massa gott kött och skulle gjort planka. Mr O hade förberett barnens mat, dom skulle få köttfärssås och pasta, because they love it! och för den delen  inte uppskattar vårt dyra kött!! Dessa förberedelser räddade kvällen eftersom ***EON inte lyckades med annat än att flytta fram tiden, så in i helvete tröttsamt!
Vi eldade på i kaminen och fick värmt till köttfärssåsen och kokat upp pastan, barnen fick mat och vi väntade fint på att klockan skulle bli 20 för då.. ja då skulle den nog dra igång!! Inget händer och med bara en semla och lite brieost till lunch så konstaterar vi att det får bli en sväng in till stan för lite hämtmat, kanske skulle lämna in kvittot.. :)
Här spelas alfapet, barnen slocknar på soffan, en sväng med korten - PLUMP, by the way - JAG VANN!! Kokade lite vatten på kaminen och fick oss lite pulverkaffe och glass.
Efter denna ansträngade dag så lyckas jag inte hålla ögonen öppna utan somnar så fint i soffan... Sover du Linda??? Nejdå, vilar bara ögonen lite!
Idag fick jag mig en rejäl sovmorgon, kan nog vara värd det efter 6 mornar med en ilsken väckarsklocka! Tack familjen!! Ägg, bacon, bråk och kaffe... allt är som vanligt!
Solen skiner, snön ligger stenhård på marken. Barnen är ute och får rosiga kinder! Fröken N önskar en promenad men vågar inte i halkan. Fick precis reda på att det är varmt och vindstilla vid garaget, får nog bli en kopp kaffe där ute.
Tant Ewa ska baka LCHF tårta till oss och i em blir det besök av gamla grannar. Tror minsann jag mår rätt bra idag oxå! Och förresten, ikväll blir det planka, om stömmen håller i sig!!! ;)
Ha en fantastisk söndag!
Terriern Tusse är ledsen och rädd för blixten... ja så låter den här just nu!
Tant Ewa is in the house! Sitter och gör en bok tillsammans med en mycket nöjd Hugo. Leon är iväg hos en kompis, Mr O sitter och knapprar på sin dator där uppe och jag yrar mellan kamin, dammsugare, spis och dator här nere.. precis som vanligt!

Har haft en alldeles fantastisk dag, till och med snön känns ok fastän den är tung och blöt.
Vaknade mittemellan våra småsmurfar och givetvis innan klockan ringde, hade ställt den på 6.30, JA EN LÖRDAG! Leon hade sin första hockeyträning idag och han hade sett fram emot den så mycket att det inte ens lönt att försova sig. Innan frukost trippade Humle & Dumle upp till Tant E och kittlade liv i henne. Vi käkade, tränade hockey och sen en härlig SEMLA på Stålboms, fan va gott!

Efter en stunds skrivande så försvann strömmen, gjorde mig måttligt irriterad. Kan ju inte påstå att det vart varken storm eller kraftigt snöfall här... Slängde ihop datorn och pillade igång telefonen för att se vad EON hade att säga... som vanligt flyttade dom fram tiden och har läst mig till från säkra källor att vi fick tillbaka strömmen vid 5.30 i morse.
Vi hade handlat på oss en massa gott kött och skulle gjort planka. Mr O hade förberett barnens mat, dom skulle få köttfärssås och pasta, because they love it! och för den delen  inte uppskattar vårt dyra kött!! Dessa förberedelser räddade kvällen eftersom ***EON inte lyckades med annat än att flytta fram tiden, så in i helvete tröttsamt!
Vi eldade på i kaminen och fick värmt till köttfärssåsen och kokat upp pastan, barnen fick mat och vi väntade fint på att klockan skulle bli 20 för då.. ja då skulle den nog dra igång!! Inget händer och med bara en semla och lite brieost till lunch så konstaterar vi att det får bli en sväng in till stan för lite hämtmat, kanske skulle lämna in kvittot.. :)
Här spelas alfapet, barnen slocknar på soffan, en sväng med korten - PLUMP, by the way - JAG VANN!! Kokade lite vatten på kaminen och fick oss lite pulverkaffe och glass.
Efter denna ansträngade dag så lyckas jag inte hålla ögonen öppna utan somnar så fint i soffan... Sover du Linda??? Nejdå, vilar bara ögonen lite!

Idag fick jag mig en rejäl sovmorgon, kan nog vara värd det efter 6 mornar med en ilsken väckarklocka! Tack familjen!! Ägg, bacon, bråk och kaffe... allt är som vanligt!
Solen skiner, snön ligger stenhård på marken. Barnen är ute och får rosiga kinder! Fröken N önskar en promenad men vågar inte i halkan. Fick precis reda på att det är varmt och vindstilla vid garaget, får nog bli en kopp kaffe där ute.
Tant Ewa ska baka LCHF tårta till oss och i em blir det besök av gamla grannar. Tror minsann jag mår rätt bra idag oxå! Och förresten, ikväll blir det planka, om stömmen håller i sig!!! ;)

Ha en fantastisk söndag!

2 av 3...

Kategori: Old shit

2 av mina 3 favvvoisar!

Morgonbestyr på Tolvan!

Kategori: Old shit

Precis kört Leon till skolan, ja kört! Det är snö här uppe på Gräddhyllan och lite väl halt för mig och min höft så det fick bli den skeva traktorn (volvon). Varför den är skev?? Jo, det föll liksom ett träd över den när vi var iväg i Spanien och den stod parkerad vid tågstationen!
Tillbaka hemma igen går jag direkt in i tvättstugan för att hänga upp en färdig maskin. Tycker mig höra någon som skriker, Mr O tar sovmorgon och Hugo sitter i soffan och kikar på Bolibompa. Tar ett par steg utanför tvättstugan och svarar Hugo, tillbaka får jag...
MAMMA!!! Kom hit med gjöten (gröten) GENAST, jag äj hungjig (är hungrig)!! 
Skitunge, han tror att jag jobbar för honom!!
Nå väl, nu sitter vi här i soffan. Hugo med sin gröt och jag med min java, han fick som han ville ;)

Tror minsann det kommer bli en bra fredag, det ska städas och fixas, äta lunch på Hamnkrogen, handla, träna! Fredagsmys, hockey (Växjö-HV71) och det bästa av allt - hämta Tant Ewa vid tåget nån gång på kvällen, japp vi får minsann finbesök i helgen, ska bli väldigt trevligt!!

Vaknade förresten på ett alldeles underbart sätt idag! Leon kröp ner i sängen hos mig innan klockan började föra oväsen och kliade mig på ryggen, bra start på helgen!!!

Have a good one!!

En soffliggande hemmafru!

Kategori: Old shit

En tuppis på 3 timmar... ja men va hände där??
Tyckte väl inte jag somnade så sent igår, blev dock väckt och utknuffad ur sängen nån gång vid 5 i morse och fick flytta över till Leons rum. 
Masade mig upp vid 7.30, väckte Leon och fick i honom lite frulle innan vi till skolan. Fläckvis ashalt ute, perfekt med en ny höft, vill ju hemskt gärna ramla... NOT! Tog den lilla extra promenaden och hoppades på att dom andra 2 hade lyckats ta sig upp så jag kunde ta Hugo med till dagis. 
Soffläge med ett stort glas kaffe när jag kommit hem igen, ögonlock tunga som bly och en grym matthet i hela kroppen. Fanns bara en sak att göra... SOVA! Vaknade till 3 timmar senare av att skrammel i köket, Mr O fixade lunch, mmmmm...mumma! Du har verkligen gått in i rollen som "hemmafru" fick jag höra igår. Det är vad jag är iaf ett tag till, en soffliggande hemmafru!!

Fick mig lite frisk luft när jag gick och hämtade Hugo på dagis igen, sitter nu här och men en bullätande 5 åring som sitter med armen om mina axlar och pussar mig på kinden, fortfarande i mina mysbyxor. Skulle lätt kunna sluta mina ögon ingen och snoooza ett par timmar till men eftersom jag redan bangat 2 inbokade dater idag så är det nog bäst att se till att iaf den 3:e blir av! God morgon!

Har varken tid eller ork att välja fel - so help me out here, pretty please... with sugar on top!

Kategori: Old shit

Kan undra vad det ska bli av fröken Nilsson.
Sista sjukskriva dagen i söndags, för alltid hoppas jag! Håller alla tummar och tår jag har.
I måndags hade jag möte tillsammans med min handläggare från försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Kommer att få börja arbetsträna för att se vad kroppen klarar av och även för att ta reda på vad jag vill göra!

Har ju jobbat inom restaurang i hela mitt liv och det är ju inte aktuellt längre. Jag behöver både få sitta ner ibland och röra mig en hel del, har tydligen en grym teleonröst och använder den gärna. Tog en 10 veckors kurs i företagsekonomi för att friska upp gymnasieutbildningen lite. Butik är kul, människor, datorer, resor, hjälpa, fixa och trixa. Älskar att laga mat. Tycker om att använda kroppen samtidigt som det är skitkul att glida omkring i truck och bil. Skriva! Fik, café, mat, bageri!
Drömmen är att ha ett jobb som jag kan ta med mig överallt då vi reser runt en hel del. Inte vara så bunden. 

Jag kommer att få möjligheten att prova lite olika jobb och ska självklart komma med egna förslag, frågan är bara VAD!?! Snälla hjälp mig, kom med förslag! Få igång min fantasi!!

Jag tycker verkligen om att jobba och har gjort det både mycket och hårt i mina dagar, men jag har varken tid eller ork att välja fel, so please please - give me a hand here!

Big NO NO´s: 
- Inga tunga lyft.
- Har 2 fantastiska barn här hemma, det räcker. Betyder - inget dagisjobb såvida det inte är i köket!
- Måndag till fredag i största möjliga mån.
- Annat än småkurser så är skolbänken ett tvär NEJ!
- Telefonsäljare, been there - done that!

Verkar ju rätt ok det här, eller?? Brainstorma med mig! Kanske till och med någon som sitter och klämmer på mitt drömjobb! Kom igen - offer me something!
Det jag inte kan lär jag mig, förbaskat lättlärd!!

Write to me, antingen här på bloggen, fejjan eller [email protected].

Over and out!

Smura stekare och GT lunch!

Kategori: Old shit

 

Sista dagen

Kategori: Old shit

Det spelas temple run och dricks coca cola. Leon är fortfarande i pyjamas trots att klockan är en bra bit över lunch. Farfar har försett hela skaran med bageri fika och pulver kaffe, we are still doing good! Några kilo tyngre och tro det eller ej men nu ska det bli gott att komma hem till skola, jobb, träning och rutiner!
Borta bra men hemma bäst!

Med ena tassen i graven!

Kategori: Old shit

Man har 2 alternativ på denna ön - antingen håller man till på den södra delen, lite soligare lite varmare och med en jävla massa engelsmän som gapar, skriker, super, slår sina barn och fruar (ja det var vi med om förra året) och är allmänt jävla skräniga!! Eller så klättrar man upp till den norra delen där det är lugnt och fint, grönt och skönt, rent och snyggt och med en medelålder på 85 bast, japp här står dom flesta redan med ena foten i graven och det är inte helt ovanligt att möta någon som drar runt sin lilla syrgastub på en kärra! Men vi trivs!!

Om någon av mina lätträknade engelsmän till vänner mot förmodan skulle läsa detta så.. U know u're not one of them!

Nu har klockan passerat öldax för längesen!! Utbudet på alkoholfri öl här är bra mycket större än på bolaget hemma! See ya!!

Ikea rocks!!

Kategori: Old shit

Efter en riktig Ikea lunch ligger vi alla utslagna vid poolen som små söta spädgrisar. Asar runt våra solsängar allt eftersom solen försvinner bakom husknuten, spelar wordfeud med varandra, snyltar på hotellets internet, ja vi har det bra!! barnen håller till där uppe, bygger om lägenheten till flygplan, skrapar stolarna i golvet - they really like us here ;) Undra om man kan få en kopp kaffe till!!
Tjingeling

Doing good!

Kategori: Old shit

Sol och värme i januari tycker vi om!

Up in the air!

Kategori: Old shit

Helt grymt att man kan surfa här uppe "in the sky". Vi lyfte för ca 20 min sen och dagen har än så länge iaf gått rätt smidig! Vi kom till crowne plaza i går kväll, ett helt grymt fantastiskt hotell med schysst personal. Barnen gick "bananas" på rummet, precis som bestämt hoppades det hejdlöst i sängen! Vi tog supersnabba hissen från 19:e vån ner till restaurangen. Där beställdes det entrecote, hamburgare och kyckling - MUMMA!! En rundvandring, lite sjukgympa och en dusch senare låg vi alla nerbäddade i våra hotellsängar!
Dagen började med en grym hotellfrulle, synd att man inte gnager bröd för attans så gott det såg ut! Utanför väntade minibussen som skulle ta oss till flygplatsen 8.40. Innan klockan slagit 9 så var vi incheckade och klara och redo för att ta oss an säkerhetskontrollen. Det gick ju bra, eller...?! Hade 2 stycken hos mig, en som visiterade och en som rev sig i huvudet och undrade varför det tjöt även efter alla bälte å prylar var bortplockade. Då kom jag på, HÖFTEN!! den är ju i titan!!! Tro fan det tjuter!!
Nu är det mat! See ya!!
By the way, hur frestande är det inte då att nypa nån i häcken när dom glider förbi en på planet, det blir liksom i rätt höjd ;)